Massor som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer lockande. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på en aning olika vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Är det möjligtvis så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig en aning mer om aromaterapi. Det finns mycket fakta online och man kan självklart också studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det angeläget att koppla att ekologiskt inte ständigt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara väldigt positivt men om man väljer fel doft så kan det få omvänd effekt.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man nyttja som massageolja som den är eller genom att addera den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Detta blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt het och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även god smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan använda de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att inhalera eller att äta. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med på grund av inte samtliga doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillägga några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan även droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Betydelsefullt att tänka på med doftoljor samt deras effekt

Man bör ta det lite varsamt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det speciellt under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Prova dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det likaså betydelsefullt att man vet vad man gör. Det kan verka enkelt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör detta på orätt sätt så kan det få effekter som inte är så behagliga.

Ett säkert sätt att införskaffa hög kvalitet och garanterat outspädda eteriska oljor är att köpa från allt-fraktfritt.se, då handlar man därutöver utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du skall lägga på eteriska oljor före du handlar en doftolja att komma igång experimentera med. Något som är hejdlöst lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken samt bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen icke av den här doften så det här är ett naturligt, säkert och väldigt effektivt lusmedel!