Har utnyttjat sin makt över en kund med spelberoende.

En man som varit kund till Betsson i sju år har anmält spelföretaget till konsumentverket. Under en fyraårsperiod utvecklade mannen ett spelmissbruk som orsakade att han förlorade kontrollen över sin ekonomi. Samtidig som beroendet eskalerade utsattes han för en “ständig reklam” från Betsson.

Mannen har spelat för större och större belopp, opp till 220.000 kronor dygnet. På ett litet antal år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Enligt mannen har hans spelande varit så omfattande att han har haft “VIP”-status hos bolaget, och i reklamen beskrivits som “en av deras mest lojala spelare”.

Betsson låg på med erbjudanden, ofta dagligen och ringde upp när han vann med nya jippon att satsa på med vinsten. Bonusebjudande via mejl kom hela tiden och ofta med krav att omsättas 10-35 gånger. Spelandet skulle som regel ske under en kort tidsperiod.

Betsson är i en maktställning över en spelberoende anser Konsumentverket. I Betssons fall bedöms att maktställningen har utnyttjats.

Burdus reklam att spela får inte användas, skriver Konsumentverket. Extra sårbara grupper i samhället får icke selekteras ut för denna typ av reklam. Konsumentverket menar att de e-brev som skickats till mannen bör falla in under “annat agressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Spelföretaget betsson förstod alternativt borde ha insett att han inte hade kontroll över sitt spelande, uttalar Konsumentverket.

Att trenden har gått allt mer mot onlinespelande betyder också att spelföretagen anskaffat mer dataanalysbaserade sätt att spåra varje kunds transaktioner. Detta bör öka möjligheterna, anser konsumentverket, för spelföretagen att upptäcka spelmissbruk hos kunderna.

En som försökt få en kommentar av Betsson utan att lyckas är Nyhetsföretaget Siren. Detaljerad artikel finns på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Många råkar ut för problem med Betsson

Många fler än Konsumentverket har problem med Spelbolaget betsson.

Reklamföretaget Reklamwebben I Svedala AB för en kamp på Internet för att få betalt för en nota på 15 miljoner.
Ytterligare info finns på https://reklamwebben.com.

På olika informationssajter på internet poppar det upp varningar för Betsson, att de icke är att kunna lita på och att det kan innebära en risk att inte få sina vinstpengar ifall man verkligen skulle vinna en jackpott. Det är icke en sajt, snarare hundratals.

På konsument Europa förekommer det fall listade som ej fått ut sina vinster. Betssons spelarvillkor på ungefär trettio sidor finstilt måste samtliga betssonkunder godkänna. När man gjort detta har Betsson laglig rätt att om man så vill beslagta spelarens samtliga pengar och vinster, oberoende av summans storlek.

Ett svenskt börsnoterat bolag som Betsson ska inte bete sig så här. Aktiespararna, Börsen eller Lotteriinspektionen måste oxå rycka in.