Det kan vara skadligt att bruka farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara fint mycket bättre att använda sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det rent och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

Men före du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan nyttja pulvret och även tänka på att dessutom naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Feja maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är makalöst med citronsyran är hur den fullständigt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så enkelt sett. Ta en fullkomligt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man ska ständigt köpa livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt egentligen, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkan och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man eventuellt har en maskin i köket som funkar utmärkt men som ser rätt dyster ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ca 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är endast att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är effektiv diskmaskinrengöring och du bör med det samma få en maskin som luktar gott och ser fin ut inuti igen.

Man kan minsann även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett likadan förfaringssätt (ungefär 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för kommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till för att få dän kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det endast att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ner i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten för att skrubba. Detta leder till en väldigt renare och snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett grymt starkt medel även ifall det rör sig om en okonstlad produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren igen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det medföra illamående och smärta i magen och det är inte trevligt. Det här kan också vara bra att tänka på då du vill göra rent i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att inte uppförstora. Man måste inte nyttja mycket för att få den verkning som man är ute efter då man använder sig av den här syran.