Det finns en direkt koppling som de flesta inte känner till, att dofter och lukter kan påverka vår hälsa positivt. En bra kombination får man av eteriska oljor eftersom de inte bara doftar gott utan desinficerar luften också. Eteriska oljor hämtar sin doft från den växt de extraheras från.

eteriska

Du använder säkert vanlig olja utan att tänka på att den är utvunnen från små fack i olika frön. När det gäller att utnyttja oljornas dofter används de oftast oblandade men i den gren av massage som kallas aromterapi används de alltid utblandade. Det är mycket vanligt att oljorna används vid karamell- och annan godistillverkning.

Börjar du bli snuvig? eteriska oljor kan minska dina besvär.

Det är aldrig försent att använda väldoftande olja inte ens när näsan redan är täppt. Beroende på ditt humör och väderlek kan du välja en specifik eterisk olja för att ge ditt hem en väldoftande och välkomnande atmosfär. Bli inte förvånad om den doftolja som är din favorit inte alls passar dina vänner, vi har alla olika referenser.

Om man har fått en eländig förkylning kan kanske doften av pepparkakor från en eterisk olja kännas som något hemtrevligt och lugnande.

Eukalyptusolja är väl den olja som man helst väljer i förkylningstider för att rensa näsan. En variant för att få de goda dofterna av någon typ av olja är att droppa några droppar i din blomspruta och spraya lite runt. Det är inte bara eukalyptus som gör nytta vid en förkylning, prova också mint, citron och pepparmint.

Det är lätt att göra aromterapi själv med eteriska oljor.

Bli ett proffs hur du kan använda eteriska oljor för att ge andra och dig själv en välbehövlig och skön aromterapi. Som start på din nya bana som aromterapeut är det bara en bra olja – gärna ekologisk- som bas och någon eterisk olja. aromatisk olja. Genom att massera med en lämplig doft så kan man påverka kroppen på ett mycket positivt sätt och faktiskt lindra olika former av krämpor som huvudvärk och muskelsmärtor.

Det kan vara en bra idé att lära sig vilka olika egenskaper eteriska oljor besitter före du startar din aromterapi. Det är tre eller fyra dofter du alltid bör ha hemma; Lavendel, rosmarin, jasmin och även pepparmint. Det går att experimentera och blanda olika dofter, men det gäller att göra detta på ett planerat sätt så att man inte får motsatt effekt av blandningen.

Två oljor som är mycket populära till massage eller att ha i badvattnet är pepparmyntsolja och jasmin. Oljan är koncentrerad och ska inte appliceras direkt på hud. Om man doserar på rätt sätt så ska de eteriska oljorna inte vara farliga på något vis.

För att få bästa resultat ska du handla på rätt sätt.

Ibland kanske man är osäker på en doft och vill provlukta. Vissa eteriska oljor som jasmin, lavendel och rosmarin är redan så kända att de flesta kan redan deras dofter. Att söka leverantörer på Internet kan ge de billigaste priserna.