Absint är en himla välkänd dryck och har även förbjudits I somliga länder. I Sverige har man jämt kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska populär under tidernas gång och det är icke alla som gillar den rätt så beska smaken.

vad

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh troligen blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt verktyg

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Om det ej blir lite sött så är det besvärligt att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men detta blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du ej vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är vådlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång emellanåt så är det fullständigt säkert att dricka men om man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli problem.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan ej säga att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll bara koll på hur mycket du dricker och var återhållsam med att ge för mycket till personer som har lite bekymmer med sin alkoholkonsumtion.