När sommaren kommer med hetta så vill man ha något kyligt och läskande att dricka. En slush kan vara precis det som gör att man får färsk lust samt handlingskraft igen, men det är ju inte hela tiden som man har lust att bege sig till ett kafé med stor slush maskin därför att få drycken. Istället så kan man skaffa en egen slush mugg som i grund och botten funkar mycket likt en slushmaskin.

slush

Blanda din egen slush med goda slush koncentrat som finns online

Ifall du enbart har en slush mugg som är till för att blanda den goda is-drinken i så kan du dessutom skaffa slush koncentrat (finns på allt-fraktfritt.se och Tradera) som du blandar i muggen. På så vis så behöver du inte krångliga slush recept. Det är blott att mixa ihop enligt instruktionerna och därefter ställa i frysen.

Hemmagjord slush är bra på många sätt och vis. Du har ju full koll över vad som finns i muggen och det är klart att du sparar pengar på att göra egen slush-dricka. Det enda som man måste tänka på är att när man väl har sugit i sig de sista isbitarna så är det slut och man får börja om från början. Det kan nämligen vara smart att ha flertal slush muggar så att man kan bjuda vänner och familj på slush utan att ha en verklig slushmaskin.

OBS: en slushmugg måste stå upp när man fryser den, för att funka. Vet man ej detta och lägger slushmuggen ner under infrysningen kan man tro att muggen icke fungerar.

Så läckert med bitar av frukt i och andra innovationer

När du väl blir bättre på att mixa egna drycker med slush mugg så kommer du att fatta att man kan göra en hel del med den här tekniken. Med slushkoncentrat så får man grundsmaken som man vill ha men det finns ingenting som hindrar att man lägger till ingredienser som exempelvis små bitar av bär.

Tänk på att man ska kunna dricka slushen med sugrör. Om man lägger till saker som fastnar i sugröret så blir det inte kul att dricka den här isdrycken. Man kan behöva en mixer därför att mala ned till korrekt konsistens innan man blandar ihop med vatten och koncentrat.

Konsistensen är väsentlig och det är därför som många föredrar att dricka slushen från maskin. Men med en bra bägare som är till för att frambringa den finfördelade isen så kan man få likadan verkan och smak. Den enda nackdelen är ju som sagt att det bara blir en mugg men det här kan likaså ses som en fördel för den som med egen maskin hade druckit för mycket söt isdricka!

Kan man dricka is-drinkar året om eller är det här en sommardryck?

Har man en egen slushmaskin i form av en mugg så kan man självklart producera slushen precis när man känner för det men de flesta håller nog ändå med om att detta är en dryck som gör sig bäst under sommaren. gör din egen slush. Det är ju då som det blir så hett att man behöver något iskallt samt läskande för att fortsatt kunna tänka på vanligt vis.