Det behövs inte flera olika medel för att städa rent. Med bikarbonat blir det snabbt rent och du slipper farliga kemikalier. Bättre medel får du leta efter.

Ta en rejäl omgång direkt. När du köper bikarbonat storpack så blir priset per kilo lägre.

Gör rent i diskhon med bikarbonat på några minuters tid

Du behöver inte läsa några speciella instruktioner, det är bara att köra igång. Förvåningen blir stor. Använd pulvret på de flesta ytor.

Kombinera pulvret med vinäger. Medlet kommer att börja verka omedelbart. Lägg smeten där den behövs.

Låt det hela verka i några minuter och torka sedan ett varv till med en disktrasa innan du sköljer av. Efteråt kan du se om föroreningarna är borta. Resultatet blir perfekt.

Ser kaklet i badrummet trist ut kör du på bikarbonat städning

dricka

Ofta blandas bikarbonat till städning ut med potatismjöl och vatten. Ättika kan du alltid använda i en sprayflaska direkt på kakelplattorna för att få bort kalk på plattor. Det går att blanda detta med lite såpa och så sprayar du ofta direkt efter en dusch för att hålla det rent.

Ytorna har aldrig varit så rena förut. Blanda bra potatismjöl ättika och bikarbonat. Placera ut massan där du ska städa. Sedan sköljer du bara bort det.

Bikarbonat kan användas till madrasser

Det finns alltid till hands. Bikarbonat fungerar att städa allt med.

Lakanen ska inte vara kvar när du gör rent. Låt sedan medlet verka. Bikarbonat hosta Sedan är det rent.

Efter en kvart är det bara att dammsuga upp pulvret från sängen och då är det hela klart. Det är säkert. Allt kanske inte går bort men det är inte farligt.

Även soffor kan få nytt liv med bikarbonat

Medlet fungerar på de flesta ytor. Det är enkelt att börja.

Lägg i lite lavendel så luktar det godare. Det här kan du göra själv eller så kan du köpa särskilda paket med bikarbonat för städning som kommer med utvalda dofter.

Nu finns även bikarbonat storpack även i storpack

Oftast krävs det stora mängder. Du får dosera efter behov helt enkelt. Städningen sköter du ju var och varannan vecka så köp ett bikarbonat storpack för att ha så mycket som behövs när det behövs.

Du spar ju pengar. Ibland säljs det på rea också. Medlet finns att köpa lite varstans.

Produkterna är naturliga

Medlet är skonsamt mot moder jord. Du förstår säkert att du måste blanda bikarbonat.

Det är vanligt att använda vinäger eller ättika för att få bukt med rost och kalk. Tillsätt gärna någon blomma också. Citron funkar också.

Kanske kan du komma på smarta kombinationer med det som du har hemma just nu. Det är inte så svårt att skapa rengöringsprodukter om du bara har bikarbonat hemma och med tiden kanske du inser att du inte alls behöver använda dig av kemikalier för att få det rent.

Städa med bikarbonat

Du vänjer det inte direkt. Men om du tänker på hur du mår när du har andats in Klorin-produkter är det ju trevligare med vinägerlukt och ingen huvudvärk.

Miljövänligare blir det inte. Det är inte bra att utsättas för kemikalier varje vecka så som många gör. Våra djur mår också bättre av bikarbonat framför kemikalier. Prova bikarbonat storpack nästa gång som du ska städa.