Visste du att glycerin är en viktig beståndsdel i snus? För det gäller icke endast smak och doft. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

glycerin

Vad är egentligen glycerin samt vad är glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Kan du vara säker på att det är samma sak? Två olika namn för exakt samma produkt. Glycerol hette tidigare glycerin.

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Om du ska resa bort kan det vara en bra idé att hälla i handfat, toalett och golvbrunnars vattenlås eftersom det förhindrar att vattnet avdunstar och släpper ut illaluktande dofter.

Glycerol är vatten- och alkohol-lösligt men inte I olja. En ganska rolig effekt med glycerol är att det används mycket iI olika hudvårsprodukter eftersom det är fuktighetsbevarande på samma sätt som för snus.

När man önskar ge ett vin en viss sötma och öka dess fyllighet används ofta glycerol. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Korrekt typ av glycerinet i ditt snus då är du på den trygga sidan.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Chansa inte. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

Du kan glycerol köpa på nätet till fördelaktiga priser

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Mer Information HÄR. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. Den kommer också väl till pass om man vill göra roliga saker som riktigt fina såpbubblor eller egen slime. Slime eller Snus – en bra kombination.