Du ska veta att du inte är solo om du råkar tycka om lakrits. Vi svenskar äter lakrits i form av godis eller i maten minst en gång i månaden. Det verkar bara vara här i Sverige vi är så inbitna på lakrits och det öppet för var och en att forska i saken. lakritspulver kan lätt tillsättas till olika typer av godis och även till olika bakverk.

lakritsrotpulver

Det är inte enkom lätt det blir riktigt gott med lakritspulver till egen lakrits.

Om man inte orkar koka eget godis eller göra dessert med lakritssmak så kan man faktiskt tugga på roten som ger denna smak. lakritspulver kommer från lakritsroten och är fullkomligt naturligt. Det är kombinationen av roten och saliven i munnen som ger smaken som du säkert har på läpparna just nu trots att du är mycket långt från närmaste Djungelvrål-påse.

De flesta uppskattar lakrits som smak I våra bakelser, glass och kanske även drinkar. Är man lakritsfreak så längtar man efter lakritssmak hela tiden. Om du känner någon som bott utomlands länge, passa på att fråga får du se. I de tröstpaket som skickas från Sverige till folk som bor utomlands är lakrits vanligt förekommande.

Pröva dig fram i köket med hjälp av lakritssmaken

Den äkta lakritsen kommer från roten och den finns att plocka i Turkiet, Spanien och Italien. Av rå-lakritsen gör man först ett granulat och sedan olika pulver som kan användas på olika sätt i vår matlagning för att få fram den specialla smaken. Om det så är chokladbollar, godis eller glass man vill tillverka så är lakrits smakämne alltid poplärt.

Fundera på vilka olika bakverk, bakelser eller tårtor som du tror att en smakförhöjare som lakrits skulle passa till. Det ska dock sägas att det varje år sker att några personer förgiftas av lakritsen. Det här kan hända om man överdriver kraftigt så var försiktigt och ös inte på hur som helst. Lakritspulver är så pass starkt att det är svårt att stoppa i sig för mycket, kanske i godisform?

Var köper man lakritspulver som man kan bruka för godis samt bak?

Chansen finns att din lokala hälsokostbutik har lakritspulver iI sitt lager, men det kan tyckas vara mycket besvär för en liten påse.

Då är det lättare att köpa lakritspulver på nätet där man får bra priser och produkter som håller högsta kvalitet. Du finner lakritspulver på allt-fraktfritt.se, prisad ibland på Tradera och i godisbutiker online.

lakritspulver har begränsad hållbarhet, så kolla alltid bäst före datum. Se alltid till att pulvret är fräscht. Alltid förvara på rätt sätt och köp nytt i tid så du inte står utan när det är dags att baka eller göra godis.