Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så mycket människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav detta är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.

sötningsmedel

Stevia sötmedel är bra för alla målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna slipper alla de dåliga effekterna som strösocker för med sej. Att ämna hålla sig ifrån socker är vanligt samt anländer ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en sjukdom som egentligen består av flera annorlunda varianter, men framförallt av två olika typer som enkelt nog heter art 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med god fördelning samt lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man går oxå kvickt minska i vikt. Art 1 sockersjuka är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

sötningsmedel

Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebära ju inte att man vill avbryta inta godis och idag finns det alternativ för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så bara jätte en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ner i kilon, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt verkningsfull, men det gäller att man får i sej nog med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ner i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel inta ledigt av proteiner och fett för att dämpa hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, vitt ris, frukt, flera vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, därtill äggviteämne som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till frukost när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.