Allt fler kolsyrar egen läsk som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit grandiost på Aromhuset att ta fram en mycket bra sockerfri julmust. Nu finns den och räcker dessutom till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiker och varuhus innehåller ungefär 1/10 socker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

zero

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom blir det jul återigen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som dricks en julmust. Men vi vill helst undvika onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att släpa flaskor från butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan använda efter personlig smak. Att man gör en rejäl prestation för miljön innebär en extra bonus.

Det finns smaskig anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en mycket godare läsk. Smakessenser är enkla att använda och de bör doseras på ett vis som passar dig bäst. Till på köpet så fungerar de fint till alla varianter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Zero julmust på originalreceptet ger riktigt smaskig smak

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Med en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon anledning vill ha en mildare arom genom att använda mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en flaska räcker till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Detta är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, många konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Trots att Zero Cola säljs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Enorm frihet för egen smak med aromer för hemläsk samt bubbelvatten

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du tycker att Julmust och Slush icke går ihop.

Aromhuset, som dessutom säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att göra Slush på någon minut, oxå sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs för att issörja ska slusha.

Metoden presenteras också den i butiken allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Här kommer metoden för osötad Zero Cola Slush, som också kan göras med Zero Julmust

Gör din egen sockerfria slush på minuter – bruksanvisning:

Ta fram en ordentligt bra mixer med extra styrka
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Klart.

Noll väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, flera kan serveras. Denna metod funkar också vid fikaställe-servering i liten skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en fin produkt eller vettig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer till kolsyrat vatten, nu kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting totalt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt bubbelvatten ska smaka i framtiden.

Det är roligt att blanda egen läskedryck och du kommer inom kort att märka att du kan göra den perfekta drycken på detta sätt. Smak för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan nämligen blanda dem lite som du önskar.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller mixa sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett tips alternativt så kör du med något coolare inslag som apelsin.

Med läskkoncentrat så erhåller du en läskedryck som är helt unik, det existerar ett helt sortiment. Till på köpet så kan du kalkylera med att den är nyttigare. På så sätt att du drar ned på sackaros samt på andra onödiga ingredienser.

Din familj och kompisar kommer att uppskatta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis vad de känner för!

smaksätta

Bubbla vatten hemma och använd smaker du aldrig tröttnar på

Kanske har du känt dig irriterad mitt i sommaren då du ville ha Julmust men inte kunde få detta eftersom butikerna inte saluför. Eller så anser du att det bordsvatten som du köper i affären inte är så mumsigt. Med läskkoncentrat så kan du få den förfriskning du vill ha när du vill ha den.

Därutöver så kommer du inte att tröttna på din personliga hemmagjorda läskedryck. Den kan hela tiden omväxla smak och så kan du ändra styrka så att det blir mer eller mindre läsk eller mer eller mindre smaksatt bubbelvatten.

Välj passande smaker till kolsyremaskin så att du får det som krävs

Då du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja de som du har störst behov av. Det kan vara förståndigt att fluktuera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens bjudning med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läsk som smakar bättre än det mesta som du kan köpa i butiken. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på allt-fraktfritt.se har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på aromen. festmust Det blir välsmakande dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för något som smakar gott och inspirerande.