I den här artikeln vill vi introducera hur du kan få ditt hem att bli välkomnande och extra mysigt med hjälp av aromatiska oljor. Massor av olika sätt att utnyttja AROMOLJA välgörande möjligheter. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med ETERISKA OLJOR och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

doft

Det finns hundratals olika AROMOLJOR och ETERISKA OLJOR med helt olika dofter.

Det är givetvis viktigt att hitta just de oljor vars dofter faller dig på “läppen”. Här finns säkert lika många åsikter som människor som provat, exempelvis tycker en del att Mandarinolja är perfekt medan andra anser den vara alldeles för fruktig. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

Prova ut vilka dofter som passar dig och snåla inte på att utnyttja dem. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. På Internet kan du söka upp någon svensk e-shop som säljer olika oljor med bra kvalité, exempelvis allt-fraktfritt.se.

Den doft som passar bäst att vara rogivande är inte samma som den som ska pigga upp dig kulna vinterkvällar.. På vintern passar det bäst med doftkrus med ljus i så du får både ljus och en varm miljö. Men på sommaren så kan man vilja använda andra lösningar som till exempel en vanlig vattenspray som innehåller en eterisk olja och som man puffar med.

Det är som sagt fritt fram att experimentera med både dofter och smak, en munspray blandad av vatten och några droppas pepparmintolja kan vara en idé. Det är nödvändigt att skaka flaskan så innehållet blandas. Du kan blanda flera olika oljor och på detta sätt skapa helt nya egna smaker.

Prova att skapa doften rosmarin och kolla om dina småbarn tycker om den. Inte bara väldoftande, AROMOLJA bakom öronen och längst halsens hårlinje sägs hålla lössen borta. Den doft vi människor gillar avskyr lössen.

Släpp fantasin fri och blanda lite olika oljor i ditt kaffe eller erat kolsyrade vatten.

Trött på ditt gamla vanliga kaffe? Prova att ge det en ny fräsch smak med en droppe aromolja. Ge ditt kaffe en knuff med ett par droppar aromolja.

Tröttnat på ditt gamla “vanliga” kaffe? Piffa upp smaken med ett par droppar aromolja. Låter det skumt tycker du? Kaffe med polkagrissmak! Några av de aromoljor du borde prova är stjärnanis- pepparmint och eukaluptus. Vi måste påpeka det igen, det finns absolut inga gränser vilka smaker du kan trolla fram med olika aromoljor. Varje liten flaska ger många droppar, så prova på utan att vara rädd att din nya smak kostar en massa.

Är din arbetskamrat nere och lite hängig? Mixa en god kopp kaffe med godissmak och rädda hens dag. Pepparmintoljan i kaffe eller kolsyrat vatten ger också en välmående mage och frisk andredräkt.

Du vet antagligen vilken typ av smak du tycker om men här är det inte så dumt att våga lite mer. En droppe av den oljan blandat med en droppe av en ny aromolja skapar något helt nytt. En droppe aromolja ur flaskan kostar i princip ingenting. Alla har sin favoritsmak, så det gäller att tänka på det när du beställer.