Man behöver enbart börja prata om lakrits för att det abrupt ska smaka en aning salt runt läpparna. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som likaså kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så tufft som man kan ana. Man kan faktiskt få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt verktyg. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

köpa

Det finns ytterligare efterrätter samt godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Ifall du icke har så mycket fantasi och helt enkelt inte förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås även se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundvis så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Skojsamt att överge traditionella recept och våga satsa på något utstickande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var icke rädd att testa, salt och sött går likaså bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen. Klicka här för mera info.

En ingrediens som man icke behöver frukta att använda

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken bara för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så eventuellt man ska vara en aning eftertänksam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.